Leaderboard

Friday, November 21, 2014

Historical blog (6 years)

Dear bloggers,

Sekarang ni tengah hujan...aku pula tengah aktif update blog aku yang dah 6 tahun wujud di alam maya ni..sejak dari 2009...sangat aktif...cuma masih naif masa dulu-dulu sebab duit bukan kepentingan buat aku...sebab tu x guna medium ni sebagai alternatif untuk dapatkan income tambahan...kira bonus kalau ada tu...

hmm...aku bukan apa....bila banyak sangat luahan hati aku dalam blog ni..terasa ni dah macam diari yang orang boleh baca...terimbas kenangan2 dulu-dulu..yalah kebaikannya ada blog ni bila palis2 la laptop hilang ka, diari masih save di alam maya....masih bolah continue berblog....hobi aku kan...

satu lagi..aku blogging ni rasa lega dan best sebab aku x perlu malu bila menulis dalam blog..cuma kata2 kena jaga..jangan sampai menyentuh isu sensitif..yang penting blog ni sangat2 personal... bila aku cek entri dulu2...aku baru sedar..aku membesar dengan penulisan blog ni...sejak aku tingkatan 4 lagi...mana tidaknya...ni kisah dari cinta pertama aku masa zaman sekolah menengah, diam2 minat org masa aku dekat politeknik...dan sekarang future husband aku di UiTM ni..insyaa Allah....semoga segalanya berjalan dengan sempurna....kalau aku melangkah ke alam pernikahan, sangat best kalau majlis tu bermakna bagi aku dan keluarga....

cuma dilema la dengan future husband aku...rasanya dia tengah busy menyiapkan kerjanya...sampai lansung x contact aku...sms pun tidak...aku bukannya x mau contact dia dulu cuma aku tahu yang dia mesti ada kerja tu..lagipun aku x tau bila dia free...malam pun busy study...siang lagilah...kadang2 kalau dia xda kuliah, free tu, aku conatct tanya buat apa, dia pula jawab buat assignment dengan group...study di library....honestly jarak komunikasi kami sekarang teramatlah jauh....adakala dia sindir aku dari moment wechat...kata dia tadi, hidup ni simple tapi kita yang membuatkan ianya jadi rumit....

of course, aku terasa.... sebab aku selalu jadi punca pergaduhan atau salah faham antara kami...aku bukan suruh dia call aku berjam-jam...aku bukan suruh dia sms sepanjang masa...cukuplah sekadar dia bagitau keadaan dia di sana...bukan mendiamkan diri seolah-olah aku ni halimunan buat dia....aku makin hari makin makan hati dengan sikap dia..mau kata future husband, tu kata aku...ketentuan Allah macam mana pula? aku merancang, hanya Dia yang berkuasa menentukan jodoh aku...moga aku dapat jalani semua ni dengan tenang dan sabar....

Fuh..banyak gila luahan hati ni..agaknya dah lama x menulis apa2...rindu jadi silent writer...hehe okay, apa2 pun, i'm back! sekarang busy buat Giveaway dari blog aku yang terbaru tu...kalau nampak post ni, joinlah cepat! tamat pada 30 Disember 2014 ni...!

Senangkan? Klik ja banner di bawah ni...

2 comments:

  1. lelaki memang macam tu ke? tengah busy langsung tak contact kita..at least chat la sepatah ckp busy kan...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan...sakit hati juga kadang2...huhu

      Delete

thanks for the comment :)

Large Rectangle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...